512/2020. (XI. 21.) Korm. rendelet a veszélyhelyzet idején a parkolást könnyítő intézkedésekről


Kedves Ügyfelünk

Ezúton tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy megfelelve a 
Magyar Közlönyben megjelent 512/2020. (XI.21.) Kormányrendeletnek („Rendelet”), annak értelmében 2020. november 23. napjától, addig a napig, ameddig a Rendelet hatályban van, 
minden nap este 19.00 óra és másnap reggel 07.00 óra közötti idősávban 
(„Ingyenes Idősáv”) 
a Parkolóházunkban a parkolás ingyenes.
 
A fent említett ingyenes parkolás nem érinti a Care Park Operation Hungary Kft. Parkolási Szabályzatában (amely elérhető a parkolóház minden bejáratánál kitáblázva.) rögzített egyéb feltételeket, kiemelve:
 
1. Az Ingyenes Idősávon kívül eső bármilyen parkolás továbbra is térítésköteles és a Parkolási Szabályzatban valamint a mindenkori díjszabásban meghatározottak szerint fizetendő. Vagyis azt az esetet kivéve, ha valaki az adott napon, az Ingyenes Idősáv kezdetét követően hajt be a parkolóházba és másnap reggel az Ingyenes Idősáv vége előtt hajt ki a parkolóházból, minden, az Ingyenes Idősávon kívüli időszakban történő parkolás térítésköteles.
2. Többnapos parkolás esetén szintén csak az Ingyenes Idősávon/Idősávokon belül ingyenes a parkolás,
az azon kívül eső bármilyen parkolás továbbra is térítésköteles és a Parkolási Szabályzatban valamint a
mindenkori díjszabásban meghatározottak szerint fizetendő.
3. A Parkolási Szabályzatban leírt valamennyi szabály betartása a parkolóházat a Rendelet alapján ingyenesen használók esetében is kötelező, annak elfogadása a parkolóházba történő behajtással automatikusan megtörténik. A Parkolási szabályzat rendelkezései közül külön kiemelendő a szabálytalan parkolás, illetve a parkolóházban bérletiszerződés alapján parkolóknak fenntartott helyekre (Foglalt, Privát táblával és/vagy rendszámfeltüntetéssel tiltott parkolóhely) való beparkolás esetei, melyek pótdíjazást vonnak maguk után. A pótdíjazás független az Ingyenes Idősávban történő parkolástól és arra tekintet nélkül megfizetendő. 
4. Az általunk nyújtott szolgáltatások során a parkolóházban bérleti szerződés alapján, bérelt hellyel rendelkezők előnyt élveznek a parkolóházat a Rendelet alapján ingyenesen használókkal szemben.
5. Az Ingyenes Idősávot érintő parkolás menete:
a) A parkolás megkezdése minden esetben jegyhúzással történik, függetlenül a beparkolás idejétől.
b) Távozás előtt minden esetben a fizető automatánál a Segítségkérés (InterCom) gomb megnyomásával kell rendezni az esetleges parkolási díjfizetést, illetve az ingyenes időszak érvényesítését.
c) Munkatársunk azonnali segítséget nyújt. Amennyiben kizárólag az Ingyenes Idősávon belüli a parkolás, parkolási díj nem fizetendő. Amennyiben a parkolás az Ingyenes Idősávon kívüli időszakot is  érinti, a parkolási díj az Ingyenes Idősávon kívüli időkeret alapján fizetendő.
d) A parkolás végeztével a kihajtás nem automatikus, csak az előző pontokban leírtak teljesülése esetén történhet, ezért az esetleges várakozás miatt szíves türelmüket kérjük.
 

 back to the news

Parking garage map search

Find your preferred parking spot in downtown Budapest with the help of the parking garage search map.

Parking Garage Review

Check out the profile of the parking lot, get information about parking garage prices and accessibility.

Parking ticket requests

Choose your favourite parking tickets or daily tickets from a large selection.

Online ticket orders

Order with 1 click in under 2 minutes your parking pass or daily ticket.

Checking your voucher code...